Du har guld liggende i dine gamle designs

  • 1
    Share

Det er den bedste dag på ugen. Du har gang i det hele og føler du er på forkant. En god kunde ringer til dig og i får en hurtig snak om løst og fast. “Jeg skal lige bruge nogle nye foldere, og helst i går. Sender teksten med det samme”, lyder det pludselig fra kunden.

Det der var en god dag føler du nu er blevet til en dejlig dag i helvede. Du kommer sent hjem og familien skriger på dig.

At lave nye designs og være kreativ hele tiden, kan nogle gange være en stor udfordring. Men det behøver det ikke at være. Faktisk vil vi gerne fortælle dig og inspirere dig til, at med, dit gode guld liggende gemt væk på en disk, det kan være lige modsat.

Okay! – guld er kun i overført betydning … :o)

En måde du kan gøre det nemt for dig, at være spontan kreativ, er at genbruge design elementer fra tidligere. Ved at justere på kompositioner, mønstre og koncepter, kan du hurtigt sætte gamle elementer sammen til nye dynamiske designs.

Læs også:Visitkort, lav et godt visitkort. Sådan undgår du de klassiske fejl

Kompositioner

Kompositionen i dine designs er vigtig i forhold til stemning, effekt og tema. Enhver ændring i kompositionen vil have en indvirkning og være med til at ændre disse faktorer. Når du genbruger design elementer, kan du kigge på dine tidligere kompositioner og udfra det se hvad du kan skabe. Derved kan du også afprøve gamle og nye idéer, mens du stadig er tro mod din kundes brand og opgaven.

Læs også:Flotte design - seks gode principper du bør følge

De gode mønstre

Arbejde med mønstre er en produktiv måde at opbygge nye designs. Ved at ændre enkelte stilelementer, så som farve og størrelse kan have en kæmpe indflydelse. Et mønsters farvepalette kan ændre sig fra lys og modig til blød og subtil. Eller måske kan hele mønsteret ændres til bare én farve og du opnår en form for ensartethed. I forhold til størrelse,  kan elementer være store og fremhævet eller i stedet være små og diskrete. Det er op til dig, og uden, at du sætter din fritid over styr, for at fremelske den stil du vil opnå.

Lav koncepter af dine designs

Designs alsidighed er noget, der skal udnyttes og kan helt sikkert fungere som en vigtig pointer for inspiration. Gem dine designs som koncepter, og fyld på disse når du har spidsbelastninger.

Dine designs og layouts vil kunne bruges til mange forskellige ting, så som baggrunde, ikoner, fyldelementer og meget mere. Når du kigger du på dine tidligere opgaver med andre briller, kan nogle elementer måske endda ændres en smule og anvendes til andre produkttyper, så som tøj og kopper, blot for nævne nogle idéer. Måske kan du genbruge nogle af dine elementer og skabe nye logoer, bannere, plakater eller invitationer.

Mulighederne er uendelige … det er blot at se på dine designs fra en anden vinkel.

Læs også:Hvor finder man inspiration som grafisk designer

Der er mange enkle måder at genbruge designelementer på og viser, at der altid er plads til at skabe nye og spændende designs og layouts. Vi her hos Netprint, håber du vil føle dig inspireret og mindre frustreret næste gang en kunde ringer med en ny opgave i sidste øjeblik.

Var denne artikel nyttig? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver måned flere gode råd til, hvordan du kan gøre din virksomheds kommunikation mere effektiv.