5 (gratis) alternativer til Photoshop

  • 1
    Share

Det kan nogle gange være en dyr fornøjelse at investere i de fornødne værktøjer, især hvis man kun skal bruge det få gange eller blot skal bruge noget der ændre størrelsen på et billede.

Derfor har vi samlet et par alternativer til dig, som kan ændre størrelsen, indsætte tekst og mere til.

Inkscape

Inkscape er vektor grafik software på professionelt niveau. Det kan køre på Windows, Mac OS X og GNU/Linux. Inkscape bruges af designprofessionelle og hobbyister over hele verden til at skabe en bred vifte af grafik som illustrationer, ikoner, logoer, diagrammer, kort og webgrafik. Inkscape bruger W3C open standard SVG (Scalable Vector Graphics) som dets native format, og er fri og open source software.

Inkscape har sofistikerede tegneværktøjer med funktioner, der kan sammenlignes med de dyrt indkøbte værktøjer og kan også importere og eksportere forskellige filformater, herunder SVG, AI, EPS, PDF, PS og PNG. Inkscape er omfattende i funktionalitet, men har en simpel grænseflade med flersproget support. Du kan tilpasse Inkscape’s funktionalitet med add-ons.

https://inkscape.org/en/

GIMP

Uanset om du er grafisk designer, fotograf eller illustrator, giver GIMP dig avancerede værktøjer til at udføre dit grafiske arbejde. Du kan yderligere forbedre din produktivitet med GIMP takket være mange tilpasningsmuligheder og 3. parts plugins.

GIMP er et cross-platforms billedredigeringsprogram til både Windows, OS X, GNU/Linux, flere operativsystemer. Det er gratis software og er du lidt nørdet, kan du ændre i kildekoden og distribuere dine ændringer.

https://www.gimp.org/

Pixlr Editor

Pixlr Editor er ikke noget almindeligt gratis Photoshop-alternativ – det er udviklet af AutoDesk, et af de største navne i computerstøttet design og 3D modelleringssoftware, og er lige så imponerende som sine aner.

Pixlr Editor har en fremtrædende annonce på højre side, der begrænser størrelsen på dit arbejdsområde, men det er den største ulempe. Du får alle de forventede Photoshop-stilværktøjer (herunder skarpe, uskarpe masker, slør, støj, niveauer og kurver for blot at nævne nogle få), samt kunstneriske filtre og automatiske optimeringsindstillinger. Intet er skjult bag en paywall.

Pixlr Editor giver dig også en værktøjskasse meget lig GIMPs – alt kan tilpasses via et bånd over arbejdsområdet. Der er understøttelse af både lag og masker, og selvom Pixlr Editor ikke kan redigere billeder i batch, vil det muntert håndtere flere billeder på en gang i forskellige faner.

https://pixlr.com/editor/

Photopea

Photopea er et gratis online værktøj til redigering af raster og vektorgrafik med understøttelse af PSD-, XCF- og Sketch-filer.

Du kan bruge Photopea til enkle opgaver, som f.eks. størrelse på billeder, og med lidt god vije komplekse opgaver, som f.eks. designe websider, skabe illustrationer, behandle fotografier og meget mere.

Det er det nyeste skud inden for online Photoshop alternativer og faktisk meget imponerende udført.

Photopea editor arbejder i en webbrowser. Det kan startes ved at gå til www.photopea.com. Photopea kan køre på en hvilken som helst enhed (desktop, laptop, tablet, telefon eller anden computer).

https://www.photopea.com/

Affinity

Affinity Photo er et fornuftigt alternativ til Photoshop. Det er desværre ikke gratis. Men prisen er rimelig lille i forhold til hvad du får. Og så er det en engangsbetaling.

Affinity Photo har et bredt sæt affunktioner til billedredigering, herunder RAW redigering, farvekorrektion, HDR-fusion, panorama og et komplet sæt retoucheringsværktøjer. Det er meget professionelt stykkesoftware til billedredigering, der bliver mere og mere nyttigt, når du lærer programmet at kende.

Et stort løft til Affinity Photo er, at det giver dig mulighed for at importere og eksportere Photoshop PSD-filer – med fuld støtte til flere lag! Affinity fungerer også på tværs af Windows, iOS og OS X, så du kan medbringe dine filer på tværs af enheder. Du kan også bruge appen til at formatere hele mapper til batchredigering.

https://affinity.serif.com/en-gb/

Var denne artikel nyttig? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver måned flere gode råd til, hvordan du kan gøre din virksomheds kommunikation mere effektiv.