7 nyttige tastaturgenveje til Adobe Illustrator

  • 1
    Share

At kunne de nærmeste tastaturgenveje til dine grafiske programmer øger din effektivitet. Med blot de meste basale genveje øger du hastigheden på dit arbejde i programmerne og kan hurtigere konvertere en idé til et færdigt resultat.

1. Midlertidig aktivering af hånd-værktøjet

Hånd-værktøjet er ansvarlig for at panorere og flytte rundt i et dokument, og det er et af de mest brugte værktøjer i Illustrator. Uanset hvad du arbejder på, skal du sandsynligvis flytte rundt i det pågældende dokument, så du kan se det område, du arbejder på.

Hånd-værktøj genvej:
Mac: Spacebar
Windows: Spacebar

Hånd-værktøj genvej (fra et tekstfelt):
Mac: Cmd + Spacebar
Windows: Ctrl + Spacebar

2. Midlertidig aktivering af zoom-værktøjet

Hånd-værktøjet ledsages ofte af Zoom-værktøjet. Ligesom navnet antyder zoomer zoom-værktøjet ind og ud af et dokument. Zoom-værktøjet og hånd-værktøjet bruges ofte sammen, fordi du skal navigere rundt i et dokument, der er forstørret ved hjælp af Zoom-værktøjet.

Zoom ind genvej:
Mac: Cmd + Mellemrumstast
Windows: Ctrl +Mellemrumstast

Zoom ud genvej:
Mac: Cmd + Option + Mellemrumstast
Windows: Ctrl + Alt + Mellemrumstast

3. Aktiver markeringsværktøjerne

Værktøjerne Selection and Direct Selection er et andet sæt af almindeligt anvendte værktøjer. Før du redigerer noget i Illustrator, skal du først vælge det. Det betyder, at du bruger værktøjet Selection and Direct Selection ofte igennem hvert projekt. Fordi disse værktøjer er så populære, er der en række forskellige måder, at aktiverer dem hurtigt.

Markeringsværktøjet bruges til at vælge hele objekter eller grupper. Direct Selection Tool bruges til at vælge de enkelte punkter og stier på en genstand. Når du bruger genvejen til midlertidigt at skifte til værktøjet Selection eller Direct Selection, vil værktøjet, du sidst anvendte, være det værktøj, der er aktiveret.

Selection genvej:
Mac: V
Windows V

Direct Selection genvej:
Mac: A
Windows: A

Midlertidigt skifte “modsatte” af Selection eller Direct Selection (mens det ene er stadig aktivt)
Mac: Cmd
Windows: Ctrl

4. Skaler objekter roportionelt

Nogle gange skal du ændre størrelsen af et objekt. Målet er for stort, eller det er ikke helt stort nok. Uanset hvad, når du har oprettet et objekt, er det sandsynligt, at du ikke vil ødelægge objektet ved at strække og vride det. Heldigvis er der en nem måde at skalere objekter proportionelt i Illustrator.

Genvej til at skalere objekter
Mac: Shift + drag bounding box
Windows: Shift + drag bounding box

5. Tilpas skriftstørrelsen

Ud over at skalere objekter proportionelt, kommer der tidspunkter, hvor du skal ændre tekststørrelsen i Illustrator. Hvis du bare har brugt lidt tid det grafiske miljø, så kender du vigtigheden af, ikke at forvride din tekst. Ligesom til objekter er der nogle nemme genveje til gøre størrelsen på din tekst proportionelt større eller mindre.

Genvej til at tilpasse skriftstørrelsen:
Mac: Cmd + Shift + < or >
Windows: Ctrl + Shift + < or >

6. Genveje til fortryd og gentag

Fejl sker. Nogle gange sletter du noget, du ikke skal have, andre gange vælger du en farve, der ikke virker med dit tema. Illustrator er meget tilgivende, og lad os fortryde og gentage handlinger igen og igen. Selv for de mest erfarne designere anvendes disse funktioner flere gange i løbet af et projekt.

Genvej til at fortryde en handling:
Mac: Cmd + Z
Windows: Ctrl + Z

Genveje til at gentage en fortrudt handling:
Mac: Shift + Cmd + Z
Windows: Shift + Ctrl + Z

7. Cut, Copy & Paste

Cut, Copy and Paste ligner selection-værktøjerne, fordi der er flere måder at få adgang til dem. Du kan bruge tastaturgenveje eller menulinjen til at vælge den funktion, du har brug for. Før vi gennemgår genvejene, får du her en kort oversigt, hvad hver af mulighederne i Cut, Copy, & Paste-familien betyder.

Cut: Dette vil tilføje det valgte emne til udklipsholderen og fjerner det fra dokumentet.

Copy: Dette vil tilføje det valgte emne til udklipsholderen, men det vil ikke blive fjernet fra dokumentet.

Paste: Dette vil tilføje elementet fra udklipsholderen til dokumentet.

Paste In Place: Dette vil tilføje elementet fra udklipsholderen i det nøjagtige sted, det blev kopieret fra.

Paste In Front: På samme måde som Paste, men i stedet, tilføjer Paste Front, elementet fra udklipsholderen øverst eller foran det aktuelt valgte objekt.

Paste In Back: Dette tilføjer et emne fra udklipsholderen bag eller bagved det aktuelt valgte objekt.

Genveje til Cut, Copy & Paste funktionerne:

Cut:
Mac: Cmd + X
Windows: Ctrl + V

Copy:
Mac: Cmd + C
Windows Ctrl + C

Paste:
Mac: Cmd + V
Windows: Ctrl + V

Paste In Place:
Mac: Shift + Cmd + B
Windows Shift + Ctrl + B

Paste In Front:
Mac: Cmd + F
Windows: Ctrl + F

Paste In Back:
Mac: Cmd + B
Windows: Ctrl + B

Var denne artikel nyttig? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver måned flere gode råd til, hvordan du kan gøre din virksomheds kommunikation mere effektiv.